HISTORIE: VAN CAFETARIA<br />NAAR INTERNATIONAAL BEDRIJF

HISTORIE: VAN CAFETARIA
NAAR INTERNATIONAAL BEDRIJF

Van cafetaria naar internationaal bedrijf

Dat vader en zoon Van Limpt visie, ambitie en gevoel voor ondernemerschap hebben is inmiddels wel duidelijk. Dat begon al bij de eigen cafetaria van vader Harry en zoon Erwin. Toen een vaste klant opperde dat hij nog een spuitgietmachine had staan waarmee ze frietvorkjes voor eigen gebruik konden maken, zag niet iedereen daar brood in. Harry van Limpt zag toen al mogelijkheden en ging aan de slag. In 1984 startte Haval met de productie van frietvorkjes. In korte tijd weet Harry de interesse te wekken van enkele horecagroothandels. Erwin besluit de friettent te verkopen om samen met zijn vader het bedrijf verder te gaan uitbouwen.

Gaandeweg de jaren negentig wordt het actief benutten van vrije tijd een algemeen goed. Harry en Erwin krijgen steeds vaker grote orders uit
binnen- en buitenland. Er komen nieuwe productielijnen bij en het bedrijf groeit gestaag verder. Tegelijkertijd worden ze in hun groei ook uitgedaagd door prijsconcurrenten uit het Verre Oosten. Haval weet

zich echter te ontwikkelen als verpakkingspecialist en een betrouwbare producent, die hoge eisen stelt aan de kwaliteit van de gebruikte grond- en kleurstoffen in haar producten. Haval is BRC gecertificeerd, wat inhoudt dat zij voldoet aan de gestelde kwaliteitsnormen op het gebied van materiaalgebruik, schoonmaak, track & tracing van de producten en grondstoffen.

In 2006 krijgt Erwin de volledige bedrijfsvoering in handen en gaat hij verder op het ingeslagen pad van het produceren van voedselveilige en kwalitatief goede producten tegen een verantwoorde prijs. Erwin is er van overtuigd dat uitstraling bijdraagt aan een positieve beleving van de klant bij de kwaliteit van producten en bedrijf. Met dit idee laat hij het huidige pand ontwerpen en bouwen. In Gemert staat nu een productielocatie ter grootte van 10.000 m2. In de tussentijd werken zo’n 30 spuitgietmachines en ruim 100 personeelsleden continue aan het verwezenlijken van de droom van Haval en is Haval uitgegroeid tot een bedrijf van formaat.

Laatste nieuws

oktober, 2021

Word jij onze nieuwe technische held?!

Vacature – BBL spuitgieter held

Lees meer