MAATWERK

Op maat ontworpen voedselverpakkingen zijn onze passie. Dankzij onze jarenlange ervaring in kunststofproductie en spuitgieten kan Haval Packaging uw productontwerp naadloos omzetten in een spuitgietbaar 3D-design. We zijn gespecialiseerd in het complete proces van het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van commerciële verpakkingsoplossingen. We denken graag mee en geven gericht advies over uw wensen, zodat uw product de juiste aandacht krijgt.

MATERIAALKEUZE

MATERIAALKEUZE

Haval helpt u bij het selecteren van de juiste kunststofsoort voor uw product. Wanneer u met ons een spuitgiettraject start, buigen we ons over welke kunststofsoort(en) optimaal zijn voor de gewenste vorm en functie van uw product. We houden daarbij rekening met de uiteenlopende eigenschappen van de verschillende kunststoffen, om zo de beste match te vinden met het gewenste eindproduct.

Kunststoffensoorten kunnen namelijk op veel vlakken verschillen, bijvoorbeeld wat betreft resistentie tegen hoge of lage temperaturen, lichtdoorlaatbaarheid en mechanische eigenschappen zoals sterkte en stijfheid. Dankzij onze ervaren vakmensen zijn wij in staat u van het beste advies te voorzien, zodat uw product geheel naar wens wordt gerealiseerd.

IML: IN-MOULD LABELING

Bent u op zoek naar hoogwaardige en haarscherpe decoratie voor uw verpakking? Dan is IML (in-mould labeling) uw oplossing.

IML is een vernuftige techniek waarbij tijdens de fabricage van de verpakking het label wordt verwerkt. Allereerst wordt een ontwerp van uw label gedrukt op een PP-folie en in de juiste vorm gestanst. Vervolgens wordt het ontwerp in een spuitgietmatrijs (de vorm van een verpakking) geplaatst. Wanneer het dan nog vloeibare plastic in de vorm wordt gespoten, smelt het label samen met de verpakking. Op deze manier creëert u een haarscherp en zeer slijtvast label.

Wat zijn nu de belangrijkste voordelen van IML?

  • De in offset gemaakte labels worden in hoge resolutie weergegeven in maximaal acht kleuren.
  • In-mould labels zijn bestand tegen vochtigheid en grote temperatuursveranderingen. Daardoor zijn de labels met name zeer effectief bij kunststof verpakkingen voor diepvriesproducten en gekoelde producten.
  • In-mould labels zijn krasbestendig, scheuren niet en zijn kreukvrij.
  • Tijdens het in-mould labeling proces wordt productie van verpakking en labelen in één stap gedaan. Dit scheelt overbodige opslag van blanco producten en het achteraf van labels voorzien.
  • In-mould labelling spaart het milieu omdat de verpakking en het label uit hetzelfde materiaal bestaan en dus volledig gerecycled kunnen worden.

RETHINK

Haval is zich als kunststofproducent bewust van zijn verantwoordelijkheid voor de wereld van morgen en de toekomst van onze kinderen. Ons productieproces verlegt de lat van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de kunststofproductie. Haval stelt zich tot doel duurzamer te produceren. Tegelijkertijd biedt het een kostenvoordeel voor onze klanten.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door ons partnerschap met Rethink.

Rethink is een gezamenlijk initiatief van de kunststofproducerende en kunststofverwerkende industrie in Nederland. Daar vallen ook de rubber- en composietindustrie onder, inclusief haar producten en de kunststofrecyclers.

Onze innovatieve branche werkt continu aan de verduurzaming, veiligheid en kwaliteit van onze activiteiten en producten. De overvloed aan mogelijkheden en toepassingen maken kunststof en rubber tot zeer geliefde en waardevolle materialen, die onmisbaar zijn voor het aanpakken van toekomstige uitdagingen op deze planeet.

Voor ons staan thema’s zoals nut, veiligheid, duurzaamheid, gebruik en hergebruik, recycling en innovatie van onze producten prominent op de agenda. Dat geldt natuurlijk ook voor hoe wij als industrie kunnen bijdragen aan het realiseren van CO2-reductie en een circulaire economie.

GRAAG EEN RONDLEIDING?

We denken graag met u mee over uw specifieke wensen en eisen. Daarom kunt u vrijblijvend een rondleiding aanvragen, waarin we u letterlijk en figuurlijk meenemen in onze werkwijze.

Rondleiding aanvragen